Автор: Ivan Halatyba

Біографія Диблюк Віталія Мирославовича

     Сьогодні я Вам стисло розкажу автобіографію мого колишнього колегу,вчителя Диблюк Віталія Мирославовича.Чому я це роблю? Тому , що зараз він вже екскурсовод і не просто,а екскурсовод із знанням яких непочуєш будь-де, щоб набути їх потрібно було багато часу, книг, і скажу більше, вислухати не одного старожила,та все це занотувати, а це вже ексклюзивні матеріали.Тому я рекомендую його для тих,хто хоче почути дійсно цікаві факти нашого рідного краю.А чи правий я? Вирішуйте самі,тож поїхали…


Народився він у вчительській сім’ї і ще змалечку зацікавився етнографічними та етнологічними розвідками. З дитинства любив книги (і доволі серйозні, дорослі) поєднувалась з любов’ю до природи та з любов’ю до народу: його побуту, його традицій, його мальовничих строїв та милозвучних пісень.

Протягом 1993 – 2004 рр. навчався в Синевирсько-Полянській ЗОШ І-ІІІ ст., яку закінчив з відзнакою. Навчання давалось легко, а серед шкільних предметів найбільше цікавила історія, тож цілком закономірно, що після школи він вступив до історичного факультету УжНУ.

   Студентське життя  із перших курсів поєднував з екскурсійною роботою: вже тоді йому хотілося ділитися набутими знаннями і розказувати відвідувачам Ужгородського краєзнавчого музею про цікавинки гуцульщини,бойківщини і не тільки, занурювати їх в атмосферу славетної давнини.Часто брав участь у тимчасових виставках музею, готував інформацію, працював з першоджерелами, і найбільшою його втіхою було побачити захоплення в очах відвідувачів, які мали можливість безпосередньо доторкнутись до історії.

Отримавши диплом магістра історії з відзнакою, він майже не вагався, обираючи подальший шлях. Прищеплювати любов до історії у нового покоління є важливою гранню його покликання. Але не єдиною. Тому, почавши в 2009 р. працювати вчителем історії у своїй рідній школі, і не покинув науково-пошукову роботу. Історія оживає, коли досліджуєш традиції, звичаї та обряди свого народу. Історія надихає, коли маєш, з ким поділитись своїми знаннями.

екскурсія

    В ріднім краї, у коханих Карпатських горах, він на новому рівні долучився до своєї улюбленої екскурсійної справи: адже тут поєднуються і його фахові навички, і всі набуті знання, і відчуття „малої батьківщини”. Весь його попередній досвід інтегрувався у один потужний потік – бажання передати свої знання максимально цікаво, максимально інтенсивно і при цьому – в максимальній гармонії з тими локаціями, якими проходить екскурсійний маршрут.

      Містичне й прекрасне озеро Синевир, сільський побут Карпатського Міжгір’я, “Колочавські музеї”, “Лінія Арпада”, “Страусина ферма”, “Центр реабілітації бурого ведмедя”, “Шипіт”, “Гимба” традиції та звичаї народу – все це варто уваги й любові. Саме тут він відчув себе по-справжньому вільним . Саме тут дійсно розкрився його талант історика, вчителя та екскурсовода. Саме до цієї землі він хоче прищепити любов якомога більшій кількості людей.

І він має чудову нагоду це зробити, адже у нього  є можливість проводити цікаві екскурсії цим неймовірним краєм, багата історія якого щільно переплетена з надзвичайними природними скарбами та етнографічними об’єктами.

Для замовлення звертайтесь за посиланням на сторінку:

https://www.facebook.com/synevir.info/

або за телефоном:    096-956-4032

Сподобалось?Поділись із друзями!Дякую!

0 Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

забронювати
close slider
Вкажіть,як до Вас звертатись?
Залиште номер,щоб ми змогли звязатись.
Вставте адресу,ми напишемо Вам.
Виникли додаткові питання напишіть.
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Завантаження...