Автор: Ivan Halatyba

Географія та легенди
Синевир – це озеро, розташоване в глибині Карпатських гір, у верхній течії річки Тереблі. Воно має найбільшу площу гладі в Україні (майже 7 гектарів), а також гучну славу одного з найбільш мальовничих місць відпочинку в країні.

озеро синевир

озеро синевир

Озеро, при цьому, розташований на висоті 1000 метрів над рівнем світового океану.

Приблизно 9 тисяч років тому, завдяки таненню відступаючого льодовика, а також в результаті землетрусу ущелині перекрылось обвалом, перегородив струм трьох струмків. Утворилося озеро, а струмки, що стікають зі схилів навколишніх гір, густо вкритих хвойними деревами, досі живлять його. У лісах на схилах можна зустріти безліч видів рідкісних рослин і птахів, які відчувають себе комфортно з тих пір, як в даних місцях у 1989 році був утворений біосферний парк Синевир.

Найбільша глибина озера – 26 метрів, але саме вражаюче – це чистота і прозорість води: навіть на великій глибині можна спостерігати пустуючих форелей і пятящихся раків. За легендою вода в озері – це сльози красуні Синь, яка оплакувала загибель свого коханого Вира, загиблого від рук її підступного батька. Багато вірять, що це високе і сильне відчуття і є справжньою причиною кришталевої чистоти води в озері. Красиво!

Краса природи та інфраструктури
Міським жителям в їх буденному середовищі недоступні видовищні види таких природних явищ, як плавний спуск туману по лісистих схилах до озерної гладі.

синевирська поляна

синевирська поляна

Більш того, багато хто, насправді, просто не уявляють собі, що значить справжня тиша, коли чути, як падає сніг. І звичайно ж повітря: він настільки чистий і багатий киснем, що деякі відпочиваючі в перші години відчувають запаморочення від інтенсифікації окисних процесів в організмі.

Але подібним природним пишністю можна насолоджуватися тільки в комфортному середовищі. Тому поряд з озером облаштований повноцінний туристичний кластер:

у безпосередній близькості від озера розташований

   готель «У Цімборки» (900 метрів від берега озера), але оселитися можна також і на деякій відстані від рекреаційного парку;
   ресторан-колиба «На Децу до Цімбора»;
   кемпінговий зона, де можна розташуватися самостійно.
Є навіть сучасний магазин, де можна придбати все, що тільки може знадобиться. Взимку для любителів лижних катань є можливість орендувати гірськолижне спорядження (це досить популярний вид відпочинку у молоді). Крім того, є можливість замовити еко—екскурсії по парку 0673595283, або навіть просто покататися на снігоходах або велосипедах.дивовижні місця
  У Національному природному парку «Синевир», в 4 кілометрах від озера з грудня 2011 року діє найбільший в Європі і єдиний в Україні центр реабілітації бурих ведмедів (на 12 гектарах). Тут клишавим повертають їх природні навики і здатність до звичайного життя, які вони раніше втратили з тих чи інших причин. Сьогодні тут проживає 31 бурий ведмідь. На клишоногих жителів природного парку можна помилуватися через надійної сталевий огорожі. Де ще можна побачити ведмедя в звичній для нього місці існування?
У туристичному селищі «Синевирська Поляна», що на відстані двох кілометрів від Центру реабілітації ведмедів, недалеко від озера організована реальна страусина ферма.

страусина ферма синевирська поляна

страусина ферма синевирська поляна

Тут кожен бажаючий може «поспілкуватися» з цими прекрасними гігантськими птахами, побачити їх малюків.
Але і це ще не все: в тому ж селі відкрився еко-парк «Долина вовків».

долина вовків

долина вовків

Його мета – реабілітація та збереження цих гордих тварин. У парку мешкає 9 дорослих вовків і стільки ж молодих вовченят,а також інші звірі. Зараз останні вже підросли – їм уже по 8 місяців, і в них уже проявляється справді вовчий характер.
Варто визнати, що таке поєднання різних представників фауни можна зустріти далеко не скрізь. Саме цим і унікальний природний парк Синевир.

Сподобалось?Поділись із друзями!Дякую!

0 Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

забронювати
close slider
Вкажіть,як до Вас звертатись?
Залиште номер,щоб ми змогли звязатись.
Вставте адресу,ми напишемо Вам.
Виникли додаткові питання напишіть.
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Завантаження...