Синевир – це найбільше за площею озеро України, розташоване в самій глибині гір. Воно є найбільш відомим озером, розташованим в Карпатах. Його загальна площа складає близько семи гектарів. Озеро живлять струмки. Синевир є найціннішою природною пам’яткою природного парку з ідентичною назвою.

Загальні відомості

Вони такі:

Озеро Синевир на мапі з усіх боків оточене горами.синевир
     Воно розташовується на висоті близько тисячі метро в над рівнем моря. 
Приблизна середня глибина – дванадцять метрів. Максимальна досягає понад двадцять метрів. 
Природна водойма утворився ще в льодовиковий період. В кінці минулого століття на землях, що оточують це природне диво, був створений Національний парк. У водоймі відзначена велика чисельність форелі і раків. Однак їх лов тут категорично заборонено.

     На даний момент озеро під назвою Синевир – найбільш популярне місце, відвідуване українцями та іноземними туристами. Сюди приїжджають шукачі нових емоцій і вражень з великими рюкзаками і наметами. Багато мандрівники приїжджають сюди на автобусах, автомобілях. Всі вони долають великі відстані для того, щоб помилуватися чистою водою озера і іншими навколишньою красою. Для українських та іноземних туристів тут влаштовують цікаві і захоплюючі екскурсії.

Історія походження і легенди

     Озеро Синевир де протягом тисячоліть недоторканою залишається навколишня природа, є одним з семи чудес України. Воно оповите великою кількістю легенд. В основі тисячолітньої історії лежать численні дослідження вчених. Деякі наукові джерела дотримуються думки, що це природне диво з’явилося через танення величезного льодовика. Це сталося приблизно дев’ять тисяч років тому. Однак місцеві жителі розповідають приїжджим свої історії.

     Згідно з легендою, на прилеглих територіях жив знатний вельможа, у якого була прекрасна дочка на ім’я Синь. Вона отримала таку незвичайну ім’я тому, що у неї були красиві очі глибокого синього відтінку. Дівиця закохалася в пастуха на ім’я Вир. Її підступний батько був проти цих стосунків, тому наказав вбити молодої людини. Причиною такого рішення було те, що він не належав до знаті. Синь, дізнавшись про те, що її коханого більше немає в живих, щодня плакала на схилі гір. З її солоних сліз поступово утворилася дивовижна водна гладь. Так з’явилося прекрасне синє озеро, яким захоплюються всі люди, які відвідали це дивовижне місце. Мандрівники, які ще не бачили його, цікавляться, де знаходиться Синевир?

     Поруч з ним знаходиться ще одна визначна пам’ятка. Скульптура, що прикрашає озеро, є зображенням двох закоханих на ім’я Синь і Вир . Висота цього монумента складає близько тринадцяти метрів.

Де озеро Синевир: як дістатися?

     Пейзажі навколо цього великого водного дзеркала неймовірно мальовничі. Круті схили, вкриті високими хвойними деревами, доходять до самого берега. Ще одна назва водойми – Морське око.

Мандрівникам, які відвідали один з близлежайших населених пунктів, потрібно вибрати денний маршрут. Можна взяти екскурсію і поїхати на озеро на автобусі з гідом. Ще легко дістатися до нього на автомобілі. Для цього треба доїхати до Межигір’я. Потім слід звернути вбік села Синевирська Поляна. Перед тим, як вирушати в подорож, необхідно знайти Синевир на карті України.

Опинившись на місці, необхідно пам’ятати, що поблизу озера категорично заборонено розводити багаття, залишати сміття. У водах Синевира не можна ловити рибу, так як за це можна отримати значний штраф. До нього ведуть різні екологічні стежки. Дістатися від полонини Гича до озера можна, якщо спуститися в село Слобода. Від озера можна піднятися на полонину Озірну. Завдяки їй можна побачити неймовірно красивий і мальовничий вид.А зупинитись у найближчому готелі “У Марічки”

Озеро Синевир де знаходиться?

   Воно знаходиться на території Українських Карпат, у верхів’ях річки Тереблі. Відтік вод перегороджений обвалом, в основі якого протікає вода, створюючи при цьому потужний потік, що впадає в річку під назвою Теребля.

   У 1989 році був створений парк Синевир, що підтверджує унікальність біосферного комплексу навколо мальовничого озера. Жителі великих міст, які не звикли бачити таку кількість форелі, рідкісних рослин і птахів, їдуть сюди за новими враженнями.

   Що стосується місця розташування, то Синевир на мапі України знаходиться в селі Синевир-Остріки. Цей населений пункт розташовується в Міжгірському районі Закарпаття.

   Доїхати до цього дивовижного місця можна поїздами з Києва, Львова та інших великих міст країни. По приїзду на станцію «Воловець» необхідно їхати звичайним рейсовим автобусом до Міжгір’я.

   Унікальна і незаймана природа озера заворожує своєю красою. Сюди щорічно приїжджають тисячі туристів, щоб насолодитися кристально-чистим і корисним гірським повітрям, первозданними пейзажами, красивою водною гладдю озера. Навколо нього розташовані величні ялини, унікальні рослини. Споглядання одного з семи чудес України подарує незабутні враження.

карта як доїхати

Сподобалось?Поділись із друзями!Дякую!

0 Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

забронювати
close slider
Вкажіть,як до Вас звертатись?
Залиште номер,щоб ми змогли звязатись.
Вставте адресу,ми напишемо Вам.
Виникли додаткові питання напишіть.
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 4,00 из 5)
Завантаження...